Datum: 1.4.2017
Čas: 10:00 - 12:15

Šéfkuchař Ben Reade a potravinový expert Josh Evans se vydávají po stopách národů, v jejichž jídelníčku odpradávna nechybí hmyz. A zhusta degustují. V nabídce jsou afričtí termiti, mexičtí mravenci, australské housenky, japonské vosy, italští červi, cvrčci nebo kobylky, zasyrova či grilované. Při současném tempu růstu populace bude v roce 2050 na zeměkouli žít 9 miliard lidí, což si vyžádá nárůst potravinové produkce o 70 %. A právě hmyzí dieta, šetrná k prostředí a bohatá na živiny, by mohla být pro lidstvo jedním z řešení. Má však i svá úskalí. Investigativní dokument se zamýšlí nad budoucí jídelní alternativou i výzvami, které s sebou nutně přináší trh s potravinami.
Film Brouci doprovodíme besedou s šéfkuchařem Milanem Václavíkem, spoluautorem knihy Hmyz na talíři. Je hmyz, který je v určité míře konzumován po celém světě vyjma Evropy, právem nazýván surovinou třetího tisíciletí? Přijďte na film a debatu a jako bonus zažijte malou degustaci sušeného hmyzu.
Potvrďte svou událost také na Facebooku: Dokument Brouci, debata + ochutnávka
Rezervace
Počet volných míst: 28
Jdete pozdě. Rezervace se uzavírají vždy hodinu před začátkem filmu. Zkuste štěstí v Malé scéně.